Forside » Køb tidsskrifter og artikler » 2008-1 Tidsskriftet Specialpædagogik

2008-1 Tidsskriftet Specialpædagogik

kr.0.00 kr.

Du downloader pdf af tidsskriftet ved køb

  Kommentar nr. 2008-1

  Respekt

  Enhver, der har forsvaret noget, ved det
  Og, den som kæmper, taber aldrig helt.
  Morten Nielsen

  Alle har travlt med at forsøge at holde de nytårsløfter, man i måske en halvbrandert højtideligt afsvor ved champagnedrikningen for nylig. Måske er refleksion, kritik sågar vrede glemt for en stund.

  Glemt er måske også i farten, at det efterhånden så berygtede ”Strandvænget” ikke er alene om at tilsidesætte al menneskelig anstændighed.

  Julefreden er blevet forstyrret af mere eller mindre saftige afsløringer. Jungletrommerne har godt nok i længere tid trommet ildevarslende, og nu har vi fået syn for sagn. I stedet for diverse navlepillerier m.h.t. egne nytårsfortsætter skulle vi måske fokusere på det gode gamle begreb respekt.

  Undervisningsplaner, hensigtserklæringer, en tro på at det nok går, er ikke tilstrækkeligt.

  Måske er det en god ide at skue frem, langt frem og finde ud af, hvad det er, vi vil ikke mindst i undervisningen af og omsorgen for de medborgere, der har brug for hjælp og behov for støtte.

  Måske skulle vi i højere grad have tillid til hinanden, hjælpe hinanden og sætte menneskesyn på dagsordenen.

  Det er ikke interessant, om jeg holder op med at ryge, og du smider tre kilo, eller at vores fælles kollega gør begge dele.

  Vi skal have så meget tillid til hinanden og ville hinanden så meget, at vi tør gribe ind, råbe vagt i gevær, når noget går skævt, og der opstår situationer, der blot tangerer overgreb eller vanrøgt.

  Vi er alle ansvarlige for det, vi har med at gøre og de mennesker, vi har med at gøre. Kunne vi ikke blive enige om, at 2008 handler om respekt, ansvar og menneskesyn.

  Redaktionen ønsker godt nytår.
  Svend Albrektsen