Forside » Køb tidsskrifter og artikler » 2015-3 Tidsskriftet Specialpædagogik

2015-3 Tidsskriftet Specialpædagogik

kr.98.00 kr.

Du downloader pdf af tidsskriftet ved køb

  Kommentar 2015-3

  Drømme som blev til virkelighed

  Inklusionseftersyn
  Når du spørger folkeskolelærere og skolepædagoger, som løser inklusionsopgaver om deres virkelighed, så er der et gennemgående svar: Vi føler os overhovedet ikke klædt på til at løfte opgaven, og vi mangler ressourcer. Som tidsskrift med fokus på specialpædagogik og inklusion glæder vi os over, at undervisningsminister Ellen Trane Nørby har understreget, at valgløftet om, at inklusionen i folkeskolen skal have et eftersyn og at det iværksættes aktivt.

  Vi, der til daglig tager del i skolens hverdag, tør godt gætte på udfaldet. Der er slet slet ikke taget hånd om alle de udfordringer, som lærere og pædagoger møder i forsøget på at opfylde inklusionsloven, hverken pædagogisk eller ressourcemæssigt.

  Der er ingen tvivl om at inklusionsopgaven også er et ressourcespørgsmål. Mere nærvær, gode relationer og professionel kærlig pædagogik, som bl.a. Rikke Smedegaard beskriver i sin artikel i dette nummer, kan ikke lykkes uden flere mennesker til at være der, hvor der er behov. Ressourcerne kan vi ikke gøre noget ved som tidsskrift, men vi kan pege på og argumentere for, at der mangler ressourcer.

  Hjemmeside og webshop
  Vi har et væsentligt formål med udgivelsen af tidsskriftet, og det er at holde fast i specialpædagogikken som praksis og specialpædagogikken som fag. For uden specialpædagogik lader vi mennesker med særlige behov i stikken, og uden specialpædagogik løses inklusionsopgaven slet ikke.

  Vi har med vores mangeårige udgivelser efterstræbt at understøtte specialpædagogikkens praksis og forskning, og nu finder du os også på nettet i en ny udgave som kombineret hjemmeside og webshop. Vi har længe haft en drøm om at være mere tydelige på nettet. Det er vi blevet nu, og vi er stolte af at kunne præsentere vores hjemmeside og webshop på: tidsskriftetspecialpaedagogik.dk.

  Vi håber, at du lige som vi synes, at siden med sin æstetik og funktion lægger sig meningsfuldt ind i den digitale præsentation specialpædagogikken.

  På vores nye hjemmeside kan du læse om vores formål, du kan downloade artikler fra før 2013 gratis, og for et lille beløb kan du købe nyere udgivelser. På siden er der flere søgefunktioner. Du kan bl.a. søge efter bestemte forfattere og kategorier f.eks. inklusion, tale/høre/syn, sprog og læsning og mange, mange
  flere. Hvis du abonnerer på tidsskriftet kan du gratis downloade alle udgivelser.

  Du skal blot bestille et login under menupunktet “Bestil login”.

  Fagfællevurdering
  Et andet tiltag, vi som redaktion netop har taget, er at tilbyde fagfællevurdering af artikler, som skrives til os, hvis forfatteren ønsker det. Det er selvfølgelig stadig muligt at indsende artikler, der ikke skal vurderes ud fra disse mere formelle kriterier, og til dem tilbyder vi, som hidtil, vores egen professionelle feedback. Dette kan du læse mere om under menupunktet “Skriv artikel”.

  Rigtig god fornøjelse med dette nummer 3 2015.
  Mette Friderichsen ■