Forside » Køb tidsskrifter og artikler » 2018-4 Tidsskriftet Specialpædagogik

2018-4 Tidsskriftet Specialpædagogik

kr.98.00 kr.

Du downloader pdf af tidsskriftet ved køb

  Kommentar nr. 2018-4

  Sæsonen er slut, og en ny er på vej

  “Endnu et party, endnu en fest
  Endnu et glas har du tømt
  Endnu en sommer er gået og blev igen forsømt
  Endnu et kærtegn, endnu et kys
  Endnu en dans er forbi
  Du er stadig svimmel men uforløst indeni”
  (CV Jørgensen)

  Jeg synger i et rytmisk kor, og til vores “Spil dansk-arrangement” sang vi bl.a. “Sæsonen er slut” af CV Jørgensen. Det er en velskrevet sang om uforløst kærlighed. Kærlighed er mange ting – også professionel kærlighed. Alle vores forfattere, vi selv i redaktionen, og jer der læser dette, har – tror jeg – den professionelle kærlighed til specialpædagogikkens børn og voksne, til praksisudfoldelsen i børnehaver, på skoler, i specialskoler, i konsulentarbejder og til forskningsarbejdet, som rummer det teoretiske fundament og de teoretiske strømninger omkring specialpædagogik og inklusion.

  Endnu et tidsskrift, endnu et job, endnu en tekst har du læst, endnu et år er gået, og blev igen lidt forsømt, for der er virkelig meget, som vi i redaktionen kunne tænke os at gøre bedre. Vi gør dog, hvad vi kan for at udbrede kendskab til specialpædagogikkens praksis og forskning. Det gør vi i samarbejde med Danmarks Lærerforening og Danmarks Specialpædagogiske Forening (DSF).

  DSF har netop afholdt sit årlige medlemskursus, hvor overskriften var “Livsduelighed”. Det var et givtigt og hyggeligt kursus, som med afsæt i viden om neuropsykologi og neuropædagogik bragte det livsduelige menneske i fokus.

  “Endnu en stjerne, endnu en sol
  Endnu et lys fader ud
  Men mørket føles som fløjl mod din silkehud”

  Det livsduelige menneske har brug for pauser og tid til hvile. Mørket kan da forekomme lige så behageligt som det i andre sammenhænge kan forekomme truende og ondt. Derfor kan mørket med et tilbageblik på sommerens sol blive afsættet for nye og livsduelige tiltag dér, hvor vi er.

  I dette sidste nummer i 2018 kan I læse om: Videoproduktion på Ipad som inkluderende metode, om synlig læring – fordele og ulemper og om ondskab.

  Rigtig god læselyst og godt nytår til alle

  Mette Friderichsen, Ansvarshavende redaktør ■