Forside » Køb tidsskrifter og artikler » Fra 2008-6 Sommerskole på Refsnæs: Synshandicap, strabadser og socialt fællesskab

Fra 2008-6 Sommerskole på Refsnæs: Synshandicap, strabadser og socialt fællesskab

kr.0.00 kr.

Du downloader pdf af tidsskriftet ved køb

    Elsebeth Mortensen, psykolog, Synscenter Refsnæs

    Sommerskole på Refsnæs: Synshandicap, strabadser og socialt fællesskab

    Synscenter Refsnæs er den landsdækkende institution for blinde og svagsynede børn og unge. Refsnæs består af en skole, et botilbud samt en kursus- og rådgivningsafdeling, der tilrettelægger kurser og yder rådgivning og vejledning til synshandicappede børn, deres forældre, lærere, pædagoger, konsulenter og andre, der arbejder med børnene.

    På Synscenter Refsnæs indgår friluftsaktiviteter som en naturlig del af den almindelige undervisning og socialpædagogiske praksis, både i forhold til de børn, der bor og går i skole på Refsnæs og de børn, der deltager i kurser. Der er imidlertid et sted, hvor friluftsaktiviteter er en væsentlig del af selve konceptet, nemlig den årlige sommerskole.

    Sommerskolen på Synscenter Refsnæs finder sted den første uge i skolernes sommerferie. Her lever synshandicappede børn primitivt, får nye venner, nyder livet og opdager nye sider af sig selv.