Forside » Køb tidsskrifter og artikler » Fra 2011-3 Hvad er Den Kreative Platform? Hvorfor og hvordan er den et inklusionsværktøj?

Fra 2011-3 Hvad er Den Kreative Platform? Hvorfor og hvordan er den et inklusionsværktøj?

kr.0.00 kr.

Du downloader pdf af tidsskriftet ved køb

  Stine Clasen, Konsulent, Århus

  Hvad er Den Kreative Platform?

  Hvorfor og hvordan er den et inklusionsværktøj?

  Den Kreative Platform er et ’sted’, hvor man bevidst tager udgangspunkt i den eksisterende viden om hjernen og hjernens kapacitet.

  Efter det er blevet muligt at scanne hjernen og dermed få indblik i processerne, er det velkendt viden, at spejlneuronerne eller nervebanerne i hjernen helst vil finde sammen med kendte ’kolleger’ eller sagt anderledes, vi vil som mennesker helst handle i kendte mønstre.

  At foretage radikalt nye handlinger er forbundet med utryghed. Når helt nye tanker skal tænkes, kræver det, at nervebaner, der ikke tidligere har fundet sammen, skal finde sammen. Og det er et spørgsmål om at vænne hjernen til at gå nye veje.

  Og mulighederne i hjernen er uendelige. Hjernen er at sammenligne med en muskel, som kan trænes som andre muskler i kroppen. Den forvitrer udelukkende, hvis den ikke trænes. Den Kreative Platform er at sammenligne med et mentalt fitnesscenter, hvor hjernen trænes i at gå nye veje.