Forside » Køb tidsskrifter og artikler » Fra 2011-3 Sproget er Minspeak og AAC Et projekt om sprogudvikling hos en gruppe af handicappede børn uden et funktionelt talesprog

Fra 2011-3 Sproget er Minspeak og AAC Et projekt om sprogudvikling hos en gruppe af handicappede børn uden et funktionelt talesprog

kr.0.00 kr.

Du downloader pdf af tidsskriftet ved køb

  Lea Bodzioch, talelærer/neurologopæd ved Specialcenter Sigrid Undset

  Sproget er Minspeak og AAC

  Et projekt om sprogudvikling hos en gruppe af handicappede børn uden et funktionelt talesprog

  En gruppe af børn uden et funktionelt talesprog har fået mulighed for at kommunikere langt mere selvstændigt end tidligere vha. det amerikansk udviklede kommunikationssystem: ”Minspeak”.

  I august 2009 blev der på Specialcenter Sigrid Undset i Kalundborg sat et nyt projekt i gang. Det blev efter mange overvejelser besluttet at bruge ressourcer på at etablere en sprogklasse, hvor elever med behov for AAC (alternativ og støttet kommunikation) kunne tilbydes en målrettet AAC støttet undervisning.

  Der er siden blevet arbejdet meget intenst i sprogklassen, og resultatet af projektet er da også bemærkelsesværdigt – ikke mindst på grund af implementeringen af Minspeak, som er den måde, hvorpå et kerneordforråd er indkodet på samtlige elevers talecomputere.