Forside » Køb tidsskrifter og artikler » Fra 2013-4 Hvad inviterer eleverne os til at se? – Lidt om PUMA, et pædagogisk udredningsmateriale

Fra 2013-4 Hvad inviterer eleverne os til at se? – Lidt om PUMA, et pædagogisk udredningsmateriale

kr.40.00 kr.

Du downloader pdf af tidsskriftet ved køb

  af René Kristensen, MSC, lektor, forfatter til PUMA materialet

  Hvad inviterer eleverne os til at se?

  – Lidt om PUMA, et pædagogisk udredningsmateriale

  Artiklen er en kort introduktion til det danskudviklede, pædagogiske udredningsmateriale PUMA.

  Forfatteren afholdt i september 2013 en keynote præsentation og to workshops som repræsentant for Danmark på Nordisk Forening for Specialpædagogik, NFSP’s nordiske konference, hvor en stor gruppe af specialundervisere, konsulenter, psykologer og folk med administrativ og forskningsmæssig tilknytning til specialområdet deltog. Konferencen blev afholdt i Turku, i Finland, og der var deltagere fra Finland, Sverige, Norge, Danmark, Færøerne og Island.

  Intentionen med forfatterens hovedforedrag var at inspirere til diversitet og refleksion over nye pædagogiske handlemuligheder og at undersøge sammenhængen med en bredere ”nordisk forståelse” af relationsudvikling i specialundervisning og inklusion.

  Præsentationen blev en teoretisk rammesætningspræsentation og samtidig en præsentation af nogle konkrete ideer og samarbejdsformer i PUMAmaterialet, der er tilstræbt som en alsidig værktøjskasse til inklusion, AKT1 og specialundervisning. Der er endnu ikke afgjort, om PUMA vil blive oversat til andre sprog, som der var ønsker om fra nogle deltagere fra de forskellige deltagerlande.