Forside » Køb tidsskrifter og artikler » Fra 2022-3 Afhjælpning af symptomer på koncentrations- eller læringsbesvær ved træning med neurologiske øvelser

Fra 2022-3 Afhjælpning af symptomer på koncentrations- eller læringsbesvær ved træning med neurologiske øvelser

kr.40.00 kr.

Du downloader pdf af tidsskriftet ved køb

  Dorthe Borgkvist – Neurooptometrist, Klinik Syn og Indlæring

  Afhjælpning af symptomer på koncentrations- eller læringsbesvær

  ved træning med neurologiske øvelser

  Denne artikel angiver, hvilke symptomer ved synet, hørelsen og motorikken som klienterne i Klinik Syn og Indlæring oplever ved koncentrations – og læringsbesvær.

  Symptomerne er angivet for bl.a. læse- og stavebesvær samt hukommelse, koncentration og motorisk besvær. Symptomerne er angivet ud fra spørgeundersøgelser samt gennemførte analyser afsyn, hørelse og motorik i klinikken.

  Disse analyser udføres løbende under forløb med neurologiske øvelser, og angiver forbedring af syn, hørelse, motorik samt symptomerne, der opleves i form af koncentration og læring.

  Resultaterne i artiklen viser, at størstedelen af klienterne slipper helt af med symptomerne, som de havde ved opstart i klinikken, og dermed ikke længere oplever besvær med
  koncentration og læring samt oplever forbedring af bl.a. trivsel i skolen.

  Indførsel af disse neurologiske øvelser på skolerne vil på sigt kunne forbedre læringen samt trivslen, og vil kunne mindske forbruget af de forskellige hjælpepakker på skolerne, som kan være symptombehandling fremfor årsagsbehandling.